Maanviljelijän ahaa-elämyksestä tutkituksi ruusunmarjajauheeksi

Life style, 25 Jan 2017: Tanskalainen Eriks Hansen huomasi 90-luvun puolivälissä, että hänen pihallaan kasvavilla ruusunmarjoilla oli vaikutusta nivelien toimintaan.

Aloita luku

Tänä päivänä, lähes 20 vuoden tutkimustyön ja lukuisten tieteellisten julkaisuiden jälkeen sama ruusunmarja on Hyden Vitalin tuottamaa ja hurjan suosion saavuttanut luonnontuote.

Alku
Erik Hansenilla oli tapana syödä tuoreita ruusunmarjoja päivittäin koko kesäkauden ajan ja huomasi ruusunmarjan positiivisen vaikutuksen omalle nivelterveydelleen. Voidakseen käyttää ruusunmarjojen hyväkseen koko vuoden, alkoi Erik kehittää hienovaraista kuivatus- ja puristustekniikkaa, joka säilyttäisi ruusunmarjan hyvää tekevät ominaisuudet.

Tutkimus alkaa
Erik jakoi ruusunmarjajauhetta tutuille ja sukulaisille. Ruusunmarjajauheen käyttäjäkunta laajeni. Erik Hansen otti yhteyttä tutkijaryhmään, mutta he eivät aluksi uskoneet häntä. Lopuksi Erik antoi ryhmälle kiitoskirjeitä, joita hän oli saanut ruusumarjajauheen käyttäjiltä ja tämä herätti tutkijoiden kiinnostuksen.  Ruusunmarjaa alettiin tutkimaan tieteellisesti.

Tuotemerkki GOPO®
Tutkijat päättivät yksilöidä Hyben Vitalin ruusunmarjajauheen sisällön. Sekä ruusunmarja että siemen otettiin tutkimuksen kohteeksi. Kahden vuoden työläiden kliinisten ja laboratoriotutkimuksen päätteeksi pystyttiin tunnistamaan ruusunmarjajauheessa oleva galaktolipidi, joka tavaramerkittiin ja nimeksi annettiin GOPO®.

Lukuisia tieteellisiä raportteja
Viimeisten 20 vuoden aikana tutkijat ovat tutkineet ruusunmarjajauhetta. Aiheesta on tehty useita tieteellisiä raportteja ja kahdeksan julkaistua tieteellistä tutkimusta, jotka kaikki tukevat Erik Hansenin väitettä, että ruusunmarjalla on positiivinen vaikutus nivelten terveydelle.

Patentoitu GOPO®
Koska galaktolipidi GOPO on erittäin herkkä kuumuudelle, valmistetaan ruusunmarjajauhe Erik Hansenin patentoidulla kylmäkuivatus- ja jauhantamenetelmällä, joka varmistaa standarditasoisen laadun jauhetulle lopputuotteelle. 

MOVO – koko ruusunmarja ilman lisäaineita
Movon ruusunmarja sisältää luonnollista C-vitamiini antioksidanttia, joka suojaa soluja hapettumisstressiltä. Movo sisältää koko ruusunmarjan, ilman lisäaineita tai maketusaineita.

Lue lisää Movosta täältä.

PCT/DK 02/00783. WO 03/043613 Publication date 30 May 2003. International Application. Erik Larsen, Lars Porskjaer Christensen, Kirsten Brandt, Søren Brøgger Christensen and Arsalan Kharazmi.